De trainer/coach is opgeleid om je kind op een professionele manier te ondersteunen bij zijn leertaken en zorgt ervoor dat je kind een stap verder komt.

De training Ik leer leren wordt gegeven door gecertificeerde trainers.
Inmiddels zijn er meer dan 1000 trainers in Nederland en België die kinderen coachen en ondersteunen op individuele wijze, in groepjes en op basisscholen en op het voortgezet oderwijs. De trainers zijn deskundig in het werken met kinderen en pubers.

De training is ontwikkeld door Tea Adema, trainer van kindercoaches en opvoedcoaches. Zij leidt de trainers op samen met Marijke Teeuwissen.

De training is een unieke en actieve doe-training.
De onderwerpen uit het werkboek zijn vertaald in oefeningen zodat je kind gaat ervaren wat leren is.

De trainer helpt je kind door de speloefeningen, testen, onderzoeken en doe activiteiten inzicht en bewustzijn te krijgen over zijn eigen leerstrategie en leermanieren.
Doordat kinderen in een groep van elkaar verschillen, kunnen ze elkaar helpen en motiveren voor leren. De trainer zorgt voor een effectieve interactie.

In de opleiding van de gecertificeerde trainers wordt veel aandacht gegeven aan signalering en helpende werkvormen en methodieken zodat je kind optimaal begeleid wordt.
Naast de aanwezige kennis en ervaring van de trainers maken ze in deze training met name gebruik van vernieuwende inzichten en activiteiten.

Kijk bij Waar voor een gecertificeerde trainer bij jou in de buurt.

In 2017 is voor het eerst het Ik leer leren congres georganiseerd voor opgeleide trainers.

| DISCLAIMER | ZOEKEN | CONTACT

Naar boven